بسمه تعالی
عباس ایروانی در زمستان 1335 و در خانوادهای متدین و بازاری به دنیا آمد. پدر وی، حاج رضا ایروانی از بازاریان خوشنام صنف قفل و لولا و از ذاکرین اهل بیت (ع) بود، میزان ارادت ایشان به خاندان نبوت و ائمهی اطهار و معصومین به گونهای بود که فرزندان خود را از همان ابتدا با مناسک و موازین مذهبی آشنا نمود و پای آنها را به مجالس ذکر مصیبت سیدالشهدا (ع)، دعا، مولودی و قرائت قرآن کریم گشود. مغازه ایشان، واقع در ورودی مسجد امام (مسجد شاه سابق) بود و عباس ایروانی از دوازده سالگی با حضور در بازار و حجرهی پدر به مشق رموز کسب و کار و تجارت نزد ایشان پرداخت، وی از همان دوازده سالگی با جعبه آینه ای که به گردن می آویخت اقدام به فروش تنقلات و آدامس خروس نشان میکرد و از این طریق برای خودش منبع درآمدی ایجاد کرده بود.
عباس ایروانی هنگامی که بزرگتر شد با صاف کردن میخهای کف بازار و فروش آن به ابوی مرحومشان درآمد جدیتری برای خود دست و پا کرد و آنقدر در سایهی رهنمودهای مرحوم پدرشان در کسب و کار خود ممارست و اهتمام ورزید که پیش از اعزام به خدمت سربازی برای خود یک باب مغازه خریده بود. وی برای گذراندن خدمت سربازی خود به عجب شیر اعزام و همزمان با پایان دوران خدمت در سال 1356 ، ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو پسر و دو دختر بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تحرکات بوجود آمده در جنوب و غرب کشور وی بلافاصله عازم جبهههای نبرد حق علیه باطل شد و در ستاد جنگهای نامنظم در زمره ی یاران شهید چمران قرار گرفت.
پس از بازگشت از جبهههای نبرد حق علیه باطل و آغاز دوران آبادانی کشور به دلیل نیازی که به قطعات خودرویی در کشور احساس میشد، رفته رفته کسب و کار خود را از ابزار آلات و یراق، به سمت تولید لوازم و قطعات موتور سیکلت و خودرو هدایت کرد و با توجه به تسلط کامل به امر تولید و داشتن نمایندگی پیستون کالمن آلمان و آرزوی تولید این محصول در ایران، تصمیم به خرید کارخانه ی پیستون سازی تبریز که آن روزها برای واگذاری به مزایده گذاشته شده بود گرفت و آن را خریداری کرد. در خلال این واگذاری کار شکنیها و سختیهای زیاید پیش روی عباس ایروانی بود که با تدبیر او سرانجام کارخانه به بزرگترین تولیدکننده پیستون در سراسر کشور تبدیل شد، تلاش و فعالیت وی تا بدانجا بود که در گزارش نهایی سازمان بازرسی کل کشور، عهده دار بررسی این واگذاری، این جمله قید شده است:
«پیشنهاد می شود تحویلگیرنده به دلیل رعایت تمام قوانین و معیارهای شرعی و عرفی مورد تشویق قرار گیرد».
وی پس از این کارخانه، علاوه بر حفظ، نو سازی و گسترش آن تعداد زیادی کارخانهی تولید قطعات خودرو دیگر احداث نمود و همهی آنها را زیر پوشش نام «گروه قطعات خودرو عظام» ساماندهی نمود. این گروه یکی از بزرگترین و موفقترین تولیدکنندگان خصوصی در کشور است که توانسته با حدود ۴۰۰۰ شغل مستقیم و ۲۲۰۰۰ شغل غیرمستقیم نقش مهمی در کارآفرینی در سراسر کشور ایفا کند.